Het transport van de hond uit Roemenië naar Nederland / België kost € 135,=. Dit bedrag wordt betaald als aanbetaling om de hond te reserveren. Hiermee betaalt de stichting de vervoerder op de dag dat de desbetreffende hond in Nederland / België is opgehaald door de adoptant of foster. Je kunt je dus helemaal focussen op het in ontvangst nemen van je hond. Daarbij krijg je ook het paspoort en de transportpapieren. Deze moet je goed bewaren. Van de transport papieren ontvang ik graag kopieën op de WhatsApp.
Mocht je na het betalen van de aanbetaling waarmee je de desbetreffende hond mee reserveert, de hond annuleren dan heb je geen recht op restitutie van de aanbetaling. Zonder aanbetaling wordt de hond niet gereserveerd.
De bijdrage voor de koop minus de transportkosten die voldaan is als aanbetaling zien we graag bij geschreven op de rekening van de stichting voordat de hond de bus in gaat. Hiervoor stuurt de stichting een Tikkie of een betaalverzoek. Betaling in contanten is niet mogelijk.
Het contract dient volledig ingevuld en met totaal bedrag en handtekening aan mij gestuurd worden via Whatsapp. De benodigde gegevens staan in het paspoort waarvan ik jullie foto's stuur via de Messenger groep of WhatsApp.
Roemenië
Het chipnummer begint met 642 . . . . Het paspoortnummer begint met RO A . . . . . .
Kun je het contract niet kunnen appen of mailen MET HANDTEKENING laat de stichting dit dan even weten op WhatsApp dan helpen we je daar mee.
Wij hebben de vaste regel dat de hond opgehaald moet worden met een bench. De zogenoemde draadbench. Dit geeft minder stress voor de hond. Een halsbandje of veiligheidstuigje zijn ze vaak niet gewend. Soms zijn ze in zo’n stressmodus dat ze maar 1 ding willen en dat is weglopen/ontsnappen. We willen geen “per ongeluk” ontsnapte hond en vervolgens een ongeluk. Bijkomend voordeel is dat op deze manier je auto schoon blijft bij een plas of poep ongelukje.
Haal de bench uit de auto en overhandig deze aan de vervoerder als je aan de beurt bent. De vervoerder stopt de hond in de bus in de bench. Deze doet het deurtje dicht in de bus en zet de bench in je auto. Tot daar gaat hun verantwoordelijkheid. Doe de bench niet eerder open dan dat je thuis bent. Breng de bench naar binnen, controleer of alle deuren dicht zijn en open dan de bench. De hond komt er vanzelf uit. Dit alles voor de veiligheid van de hond. Laat de hond eerst een aantal dagen rustig acclimatiseren.
Zonder bench wordt de hond NIET meegegeven mits anders afgesproken!
Het veiligheidstuig is bij ons verplicht. Wat de verkopers ook voor mooi praatje houden dit echte veiligheidstuig is niet in de winkel te koop. Het veiligheidstuig zit bij de prijs in begrepen.
Het veiligheidstuig wordt bij jullie thuis bezorgd. LET OP: Dit is NA het ophalen van de hond. Je hebt het veiligheidstuig NIET nodig bij het ophalen van de hond. Daarvoor heb je de bench.
HET VEILIGHEIDSTUIG IS MINIMAAL 3 MAANDEN VERPLICHT!!!
Alleen een halsbandje is dus niet genoeg!
Anti-ontsnappingstuig
Een hond heeft geen schouderbladen dus uit tuigen zonder buikband kunnen ze ontsnappen. Als ze schrikken of ergens bang voor zijn en achteruit lopen, ontsnappen ze heel eenvoudig uit een halsband of eenvoudig tuigje. Jij loopt nietsvermoedend verder zonder hond. Daarna zal de paniek groot zijn.
De meeste hondjes zijn (nog) niet gewend om aan de lijn te lopen. Het beste kan je dit eerst binnenshuis en in de tuin aanleren en oefenen zodat de hond ook in die tijd aan alle nieuwe geluiden kan wennen. In Roemenië is er weinig tot geen lawaai of geluiden van auto’s, stofzuiger enz. Doe het spelenderwijs. Het is belangrijk dat je nu een goede basis legt.
Mocht je toch tegen problemen aanlopen mag je contact opnemen met de stichting. Zij kunnen je vanuit hun ervaring helpen of als dat niet toereikend is kunnen ze je verwijzen naar één van de gedragsdeskundigen. Zij kunnen je privéles geven in het leren lopen met de hond en leren wat de lichaamstaal van je hond jou kan vertellen. Problemen ontstaan vaak doordat we niet begrijpen wat de hond “vertelt” en daardoor kunnen we als eigenaar daar niet correct op reageren. Het “probleem” is vaak goed en snel op te lossen als begrijpt hoe je moet handelen in bepaalde situaties. In de meeste gevallen is een “probleem” met wat juiste aanwijzingen en een consequente opvolging van de tips snel opgelost.
Na aankomst van de hond zorgt de stichting ervoor dat de hond geregistreerd wordt de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG).
De stichting zal na aankomst van het dier via WhatsApp vragen hoe de hond gaat heten en welke
Wijzigingen kunt u doorgeven op www.ndg.nl.
Het chipnummer dat begint met 642 . . . en het paspoortnummer dat begint met RO A . . . . vindt u allemaal in het paspoort.
EXTRA VEILIGHEID
Een ongelukje zit in een klein hoekje. Naast een veiligheidstuig en een halsband met penning kunt u overwegen een GPS Tracker voor de hond aan te schaffen. Er zijn mooie GPS trackers in de handel maar kijk wel goed dat je 1 aanschaft die voldoende km reikwijdte heeft. Ze zijn er ook zonder SMS kaart / abonnement. Google er maar eens naar.
Puppycursus / cursus is een aanrader want jullie leren beide veel sneller. Het is leuk om spelenderwijs te leren met je hond. Een hond praat tegen je door middel van lichaamstaal. Kijk goed naar hem hoe hij ergens op reageert. Het maakt alles zoveel makkelijker als jij je hond goed leert kennen. Ook voor de socialisatie (omgang met andere mensen en honden) is het erg goed.
Ik geef nooit garantie op zindelijkheid. Sommige honden zijn dat hier in Roemenië wel maar door alle veranderingen kunnen ze een terugval krijgen.
Doe net als met een puppy, wordt hij onrustig en zoekt een plekje lok ze zo snel mogelijk naar buiten. Beloon ze als ze wat doen want zo weten ze heel snel dat het buiten wel mag en binnen niet. De eerste tijd na elk slaapje, eet- en speelmomentje even naar buiten om de behoefte te doen. Naarmate ze ouder worden zal de tijd tussen de uitlaatmomenten langer worden.
Als men al een hond of honden heeft laat ze nooit meteen samen met de nieuwe hond eten want je weet nooit hoe jouw honden op de nieuwe hond reageren met eten maar ook andersom niet. Soms hebben honden baknijd.
Tegelijk voeren prima. Blijf erbij en zet ze op ruime afstand van elkaar.